marți, 18 mai 2010

Mathias

Mathias are 4 ani şi a fost diagnosticat la naştere cu deficienţă transversală 1/3 proximală antebraţ stâng cu rudimente digitale, focomelie distală. În limbaj uzual, acest diagnostic se traduce prin necesitatea reconstrucţiei antebraţului stâng (palmei stângi) printr-o serie de intervenţii chirurgicale. O primă operaţie presupune elongaţia antebraţului, practic, alungirea acestuia. Cea de-a doua intervenţie se referă la reconstrucţia palmară, însă doar a podului palmei, fără degete. Urmează montarea unei proteze pentru degete, această etapă fiind şi cea mai costisitoare, conform spuselor mamei, Raluca Teodoru, care a aflat de la o firmă de protezare din Bucureşti că suma necesară s-ar ridica la aproximativ 15.000 de EUR. În ceea ce priveşte costul operaţiei de alungire, acesta variază între 5.000 şi 8.000 de EUR, în funcţie de caz. Şi cheltuielile nu se opresc aici, deoarece se impune şi efectuarea unui număr însemnat de şedinţe de recuperare postoperatorii, mai ales că braţul micuţului Mathias va fi imobilizat câteva luni, doctorii montându-i şuruburi care să accelereze ritmul de creştere a oaselor şi care să faciliteze îndreptarea braţului.

        Mathias a început de la vârsta de 2 ani şedinţele de kinetoterapie. În prezent, efectuează câte o astfel de şedinţă ((şedinţe al căror cost se ridică la 200 de lei/lună) de două ori pe săptămână, pentru ca muşchii braţului să fie pregătiţi pentru intervenţiile chirurgicale. Şedinţele sunt achitate de către mamă, care se află, în momentul de faţă, în concediu de îngrijire a copilului, Mathias având un frăţior, Patrick, de 1 an, şi o surioară, Miruna, de 8 ani.

        Indemnizaţia Ralucăi este de 600 de lei/lună, la care se adaugă alocaţiile copiilor, 284 de lei/lună. Din această sumă, Raluca plăteşte şi chiria, 150 de EUR/lună, banii rămaşi fiindu-i insuficienţi pentru a acoperi nevoile celor trei copii şi, mai ales, costul operaţiilor şi al recuperării lui Mathias. Are nevoie de ajutor, pentru ca micuţul Mathias, în special, dar şi ceilalţi doi copii, să poată duce o viaţă normală, liniştită şi cât mai lipsită de griji.

        Donaţiile se pot face în conturile:

RON - RO27 RZBR 0000 0600 1099 3305

EUR - RO48 RZBR 0000 0600 1099 3315

Cod Swift RZBR ROBC Raiffeisen Bank – Filiala Bacău

Titular cont: Teodoru Raluca

        Mulţumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu