joi, 20 mai 2010

Marina

Marina are 26 de ani, este din Cluj-Napoca şi este căsătorită. Are două fetiţe, Antonia, care împlineşte 6 ani la sfârşitul lui septembrie, şi Sonia, care împlineşte 1 an la începutul lui iunie. Locuieşte împreună cu soţul său şi cu fetiţele într-un apartament de 3 camere, proprietate a socrilor, pe care îl împarte cu familia sorei soţului, familie care cuprinde doi adulţi şi doi copii (băieţi), în vârstă de 11, respectiv 4 ani. Practic, sunt 8 persoane.

Marina a lucrat ca gestionar marfă magazin alimentar, muncă ce presupune ridicarea şi transportarea mărfurilor, ceea ce a reprezentat un risc pentru sarcina cu Sonia. Nedorind sa pună în pericol viaţa micuţei, Marina a preferat sa renunţe la serviciu atunci când sarcina a atins două luni, deşi ştia că va întâmpina greutăţi financiare. În momentul de faţă, venitul acestei familii din 4 persoane se compune din salariul soţului, care variază între 7 şi 800 de lei/lună, alocaţia fetelor, de 242 de lei/lună, şi alocaţia complementară, de 60 de lei/lună. Cei mai mulţi bani sunt destinaţi plăţii facturilor, a întreţinerii (foarte mare, deoarece apartamentul nu este dotat cu centrală termică) şi a hranei pentru copii. Antonia merge la grădiniţă, ceea ce presupune alte şi alte cheltuieli.

Dacă credeţi că le puteţi ajuta pe aceste două fetiţe, cu scutece, lapte praf, încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării, alte lucruri, vă rog să îmi lăsaţi un mesaj. Mai jos aveţi şi măsurile lor (actualizare 06.04.2011):

Sonia (11.06.2009): 84 cm înălţime, 14,800 kg, 14 cm tălpiţa goală, picioruş mai lat

Antonia (30.09.2004): 120 cm înălţime, 18, 200 kg, 17 cm tălpiţa goală, poartă încălţări mărimea 27-28, picioruş îngust

Mulţumesc.

NOTĂ: Pe Marina o cunosc personal. Ne-am întâlnit de trei ori pe când locuiam şi eu în Cluj-Napoca. Este o tânără slăbuţă, nepretenţioasă, care, în ciuda neajunsurilor financiare, are putere să zâmbească şi să fie optimistă pentru fetiţele ei. Mai pot spune despre ea că, deşi se descurcă greu, a ajutat şi ea, la rândul ei, alţi copii necăjiţi. Şi nu este numai cazul ei, ci şi al lui Neli şi al Elenei, despre care am scris pe blog. Pe mine mă impresionează astfel de gesturi, sper că şi pe dvs.

Edit (22.03.2011): în momentul de faţă, Marina locuieşte doar cu soţul ei şi cu cele două fetiţe în apartamentul menţionat. Soacra sa a decedat, iar cumnata ei s-a mutat într-o altă locuinţă. În urma măsurilor de "criză" adoptate de guvernul României, Marina pierdut alocaţia suplimentară. Sonia merge la creşă, dar nu în fiecare zi, iar Antonia se pregăteşte de şcoală, la toamnă va intra în clasa I.

Edit (02.10.2011) : pe DC am scris următorul mesaj:


































Azi m-am intalnit cu Marina, a fost ziua Antoniei, a implinit 7 ani si este in clasa I. Si Sonia a crescut mult si s-a facut o dolofanica si-o frumoasa. Si Antonia e frumoasa.Marina nu mai are de nici unele pentru fete. Acumuland datorii, a vandut apartamentul din Cluj, a platit datoriile, iar cu banii ramasi si-a cumparat un apartament in Floresti (localitate la periferia Clujului). Nu este finisat, practic, era gol, deci inca nu se poate muta, sta cand la mama ei, cand la socrul ei.Am luat masurile fetelor:Antonia: 117 cm inaltime, 18 cm talpita goala
Sonia: 90 cm inaltime, 15 cm talpita goala, 16 kgEra tare necajita Marina, de 6 luni isi cauta de lucru si nu isi gaseste, a depus CV-uri, a mers la interviuri, dar nimic. Ba a sunat si la diverse numere de telefon, ca sa afle ca... trebuia sa fie stripteuza intr-un bar sau dama de companie.

Hainute de scoala, de iarna, incaltaminte, asta nu are. Antonia purta azi un trening care deja ii era mic si o pereche de tenisi, cumparati de mine mai demult de la Bazar. Si deja este rece in Cluj.





 

NEWS

25.05.2010 - a plecat din Arad (Diana), către Marina, un pacheţel pentru Sonia, conţinând: 1 rochiţă, 3 bluziţe subţiri cu mânecuţă lungă, 2 tricouri, 3 pantalonaşi subţiri şi o pereche de şosetuţe.

26.05.2010 - a plecat din Dorohoi, către Marina, un colet mai mare, cu lucruri pentru fetiţele ei. Cea care a ajutat-o este Irina Constantin.

27.05.2010 - a plecat din Bucureşti (Andreea), către Marina, o pereche de papucei de casă pentru Sonia.

27.05.2010 - a plecat din Bucureşti (Anca), către Marina, un pachet cu hăinuţe pentru Antonia, de purtat prin casă/afară şi la grădiniţă, plus câteva hăinuţe pentru Sonia, plus o păpuşică.

27.05.2010 - a plecat din Prahova (Mihaela), către Marina, un pachet cu hăinuţe pentru Sonia (o pereche săndăluţe f. bune din piele, o pereche adidaşi, o pereche sandale de purtare,  o pereche botoşei de casă, o păpuşică cântătoare, 2 rochiţe noi, 2 rochiţe de purtare, un body, un hanorac, un costumaş subţirel cu pantalon scurt, o pereche pantalonaşi, o pălărioară).

18.09.2010 - Marina a primit de la Luminiţa, din Bucureşti, un pacheţel cu hăinuţe de sezon pentru Sonia (3 body-uri, vreo 3 perechi de pantalonaşi, o pereche de ciorapi lungi, o căciuliţă, un costum gros de fâş).

22.09.2010 - Marina a primit de la mine un pacheţel cu câteva lucruşoare pentru Sonia (4 body-uri, dintre care două cu mânecă scurtă, unul cu mânecă lungă şi unul cu breteluţe, două bluze de corp, mi se pare că şi două perechi de pantalonaşi şi un jerseluţ, nu mai ştiu sigur).

22.10.2010 - Marina a primit de la Irina Constantin un colet mare cu hăinuţe pentru Sonia, colet care conţinea: 2 perechi blugi, 1 pereche raiaţi, 1 costumaş blugi-pantalon şi geacă, 4 perechi pantaloni trening, 1 pulover împletit, 2 hanorace, 5 body, 11 bluziţe mânecă lungă, 3 perechi chiloţei, 2 căciuli, cizmuliţe îmblănite, 1 fular, 1 pereche ştrampi groşi.

11.04.2011 - Am cumpărat, pentru fetiţele Marinei, câte o pereche de încălţări, la care am adăugat o pereche de încălţări de la fetiţa mea, destinate Soniei, le-am pus într-o cutie pe toate trei şi i le-am trimis. Cu două săptămâni în urma, îi trimisesem, de la fetiţa mea, o rochiţă şi o altă pereche de încălţări, tot pentru Sonia.

04.10.2011 - Marina urmează să primească de la Alexandra (Bucureşti) un colet pentru Sonia, care conţine:  o rochiţă tricotată nouă, o rochiţă de vară, o rochiţă gen cămăşuţă, o rochiţă cu glugă, din bumbac, un tricou cu mânecă lungă şi cu glugă, un trening, o vestuţă, un overall de noapte, gros, şi o salopeţică de raiat, căptuşită.

13.10.2011 - i-am trimis Marinei un colet cu lucruri mai groase (pantaloni, bluze, body-uri, dresuri) pentru ambele fete. Plus două perechi de încălţări de toamnă pentru Sonia şi o pereche de bascheţi pentru Antonia.

28.10.2011 - i-am mai trimis Marinei un pachet mic, în care erau bluziţe de toamnă pentru ambele fete.

21.11.2011 - i-am trimis Marinei un pachet care conţinea nişte pantaloni şi nişte bluziţe pentru Antonia, plus o pereche de cizme de iarnă, tot pentru Antonia.

30.11.2011 - Marina a primit de la surorile Olimpia (Franţa) şi Delia (Cluj-Napoca) un pachet mai mare cu lucruri în special pentru Antonia. În pachet se aflau: 2 perechi de tenişi, 2 perechi de pantofi, 1 pereche de cizmuliţe, 2 perechi de pantaloni de trening, 1 bluză de trening, o geacă roşie, 1 pastă de dinţi, 1 joc cu Dora, 1 puzzle cu Mica Sirenă,  jeleuri în pacheţele mici, 2 păpuşici bebeluş şi încă nişte lucruşoare, pe care nu le mai ţin minte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu