marți, 27 aprilie 2010

Introducere

 

         Mă numesc Sorana, am împlinit 33 de ani în iulie şi sunt mămica unei fetiţe „licurici de decembrie 2008”, pe nume Daria-Nandini.

        Din august 2007, sunt membră a comunităţii DespreCopii, un forum de dimensiuni impresionante, zic eu, unde am găsit o mulţime de sfaturi utile pentru orice mămică în devenire. Am avut unde să îmi vărs ofurile şi am ştiut că mereu va fi cineva acolo, să mă asculte, să mă încurajeze şi să îmi dea soluţii. Am simţit că nu sunt singură pe parcursul celor 40 de săptămâni de Odisee a sarcinii şi am învăţat atât de multe despre ce înseamnă să fii mamă şi în ce mod de transformă această experienţă unică, practic, în ce mod contribuie la dezvoltarea ta, ca om.


        După ce Daria a împlinit 3 luni, am hotărât că pot face şi eu ceva pentru DespreCopii, că pot oferi şi eu sprijin, ajutor, unor membri ai acestei comunităţi, mămici ca şi mine, dar mai încercate de viaţă. Aşadar, am accesat secţiunea „Ajutor umanitar” (http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59), unde descoperisem subiectul „Pentru copii (hăinuţe, lapte, cosmetice etc.)”. Am început prin a dona hăinuţele care Dariei îi rămăseseră mici unor copii din familii cu situaţie materială dificilă. În timp, am alocat o parte din banii proprii cumpărării de hăinuţe şi de alte lucruri utile acestor copii. De asemenea, au fost cazuri în care mămici mai ocupate mi-au încredinţat mie lucrurile pe care ele doreau să le doneze, ca să mă ocup eu de ele, să am grijă să ajungă „la cine merită”. M-a impresionat şi bucurat gestul lor, pentru că denota faptul că implicarea mea atrăsese atenţia şi altora, aceste persoane ajungând să aibă încredere în mine.


        Subiectul „Pentru copii” este administrat de două fete inimoase, danielac şi LauraNicole, una din România, cealaltă din Marea Britanie. Ţin legătura cu ele prin Internet şi discutăm despre cazurile care necesită ajutor, precum şi despre natura acestui ajutor.


        Activitatea mea de întrajutorare nu a fost, însă, lipsită de neplăceri. Mi s-a întâmplat de câteva ori să aflu că destinatarii ajutorului meu nu erau chiar atât de oneşti pe cât păreau şi că au profitat de încrederea şi bunăvoinţa mea, dar şi a altora. Această atitudine a dus la elaborarea unei „liste negre” care, în momentul de faţă, poate fi găsită pe mai multe forumuri (http://www.muccelmic.com/forum_copii/daruieste-primeste-f23/lista-neagra-forumurilor-cersetoare-virtuale-inselat-t1643.html ; http://dasiprimeste.ro/2010/02/17/important-lista-neagra-updatata-cu-informatii-multe-primite-azi/ ; http://www.kidz.ro/comunitate/forum/view_topic/2360/print.html). De asemenea, acceptarea cazurilor noi este condiţionată de respectarea anumitor reguli, postate pe prima pagină a subiectului.


        În prezent, pe lângă ajutorul oferit copiilor din familii nevoiaşe, particip şi la Bazar. Bazarul este o modalitate de susţinere a copiilor cu boli grave, cazurile fiind acceptate în urma prezentării documentaţiei medicale aferente, dar şi a îndeplinirii unor alte criterii (condiţiile exacte sunt menţionate aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99019). Bazarul funcţionează pe bază de licitaţie, mai exact, mămicile donează diverse lucruri de care se pot lipsi, stabilind un preţ de pornire pentru aceste lucruri şi destinaţia (numele copilului), doritorii solicită produsele dorite spunând „licitez X, la preţul de...” (se practică şi supralicitarea), iar banii respectivi sunt depuşi în contul copilului pentru care a fost donat produsul. Sunt cazuri care au nevoie de tratament permanent, dar şi cazuri pentru care o intervenţie în străinătate înseamnă şansa de a trăi.


        Am creat acest blog în speranţa că se vor găsi şi alte persoane care să dorească să se implice, donând obiecte sau bani pentru aceşti copii. Împreună, le putem asigura o viaţă mai liniştită, mai lipsită de griji şi le putem readuce zâmbetul.


 


OBSERVAŢIE


 


        Toate informaţiile despre cazurile prezentate pe acest blog sunt furnizate cu acordul persoanelor în cauză. Ştiu că, odată făcute publice, nu mai pot avea control deplin asupra lor, însă, dacă doriţi să le preluaţi, parţial sau integral, în orice formă ar îmbrăca această preluare, consider că este corect şi frumos să îmi cereţi în prealabil acordul. Vă mulţumesc.





Un comentariu:

  1. Asa cum ai cerut si tu acordul nostru pentru ce ai scris despre topicul deschis si administrat de DanielaC si de mine? Hai ca m-ai facut curioasa!

    RăspundețiȘtergere