duminică, 2 mai 2010

Familia Constantin

Irina şi Iulian Constantin locuiesc în Dorohoi şi au doi copii, un băieţel, Vlad-Andrei, născut pe 07.09.2003, şi o fetiţă, Giulia-Elena, născută pe 20.12.2007. Sunt o familie de intelectuali, însă problemele financiare nu i-au ocolit. Irina este profesoară de limba română, însă, după cei doi ani de CIC, nu a reuşit să îşi recapete postul, nefiind titulară, şi a intrat în şomaj pe o perioadă de două luni. După aceste două luni, i s-a sugerat să urmeze un curs de recalificare la o fabrică de confecţii din oraş. Urmând acest curs, nu a mai beneficiat de şomaj, însă cursul nu a ajutat-o să îşi găsească un loc de muncă, prin urmare, în momentul de faţă, Irina nu lucrează nicăieri. Doar soţul său este angajat, el fiind profesor de limba engleză. Venitul familiei se compune din 900 de lei/lună, salariul soţului, la care se adaugă 84 de lei/lună, alocaţiile copiilor. Din această sumă, familia trebuie să îşi ducă traiul zilnic, dar şi să plătească rate bancare de 600 de lei/lună, aferente creditelor de nevoi personale contractate pentru a-şi moderniza locuinţa. În plus, soţul face zilnic naveta la 20 de km de oraş, pentru a-şi ţine orele de limbă engleză. Un ajutor vine din partea mamei Irinei, care locuieşte la ţară şi, din gospodăria proprie, o ajută pe aceasta cu alimente.

        Înainte de a scrie povestea Irinei, am vorbit cu ea prin e-mail şi la telefon şi mi-a spus că se bucură de orice lucruşor primit pentru copii, pentru că, din venitul realizat, nu are cum să se descurce singură cu toate cele necesare unor copii mici, care vor merge, la toamnă, unul la şcoală şi celălalt la grădiniţă.

        Prin urmare, dacă există persoane care doresc să îi ajute pe aceşti micuţi cu hăinuţe, încălţăminte (în special pentru purtat afară sau la şcoală/grădiniţă), jucării şi altele trebuincioase unor viitori şcolari, iată măsurile copiilor (actualizare 15.01.2014):

-         Vlad: 115 cm înălţime, 25 kg, poartă încălţări mărimea 31-32, picioruş îngust

-         Giulia: 115 cm înălţime, 19 kg, poartă încălţări mărimea 26, picioruş îngust

        Mulţumesc în numele acestor copii.

NOTĂ: Deşi această familie nu are deloc o situaţie materială strălucită, trebuie să menţionez că Irina a ajutat şi ea, la rândul ei, atât cât a putut, alte mămici aflate la ananghie.



NEWS



10.06.2010 - a plecat din Bucureşti, către familia Constantin, un pacheţel care conţine: o pijama groasă mai măricică, o geacă de toamnă tot mai măricică şi o rochie roşie, bună pentru Crăciun, plus un puloveraş.

11.08.2010 - s-a primit de la Braşov un pacheţel cu lucruşoare pentru copii.

02.09.2010 - Irina a primit de la mine un colet cu rechizite pentru copii. Cu o săptămână în urmă, primise tot de la mine un pacheţel cu hăinuţe pentru fetiţa ei.

24.09.2010 - a plecat de la mine, către Irina, un mic pachet cu câteva articole de îmbrăcăminte de sezon pentru Giulia, plus nişte file de hârtie glasată autoadezivă şi o cutie de creioane colorate cerate, cu care îi eram datoare.

11.04.2011 - a plecat de la mine, către Irina, un mic pachet cu câteva articole de îmbrăcăminte de sezon (bluziţe) pentru Giulia.

19.09.2011 - a plecat de la mine, către Irina, un pachet cu lucruri de toamnă pentru copiii ei. Câte o gecuţă pentru fiecare, plus nişte bluziţe pentru amândoi, plus două perechi de pantalonaşi pentru fetiţă.

03.08.2012 - Irina a primit de la Alexandra (Bucureşti) câteva articole de îmbrăcăminte (tricouaşe, ciorăpei) pentru fetiţa ei.

16.04.2013 - Irina a primit, pentru fetiţă, două rochiţe, de la Anca (Bucureşti).

09.10.2013 - Irina a primit, pentru fetiţă, o pereche de ghetuţe, de la Cristina (Oradea).

15.01.2014 - Irina a primit, pentru fetiţă, un colet cu: trening, pantaloni trening 2 buc., ştrampi 2 buc., 10 bluze, jachetă, colanţi cu fustiţă.

17.01.2014 - Irina a primit, de la Cristina (Oradea), un colet cu: maiouaşe, tricouri, hanorac, ştrampi, fustiţe, rochiţă, pantaloni de trening.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu